minimal | clean lines | lack of ornamentation | contrast | revealed structure | innovative | undisguised materials | functional | playful | open floor plan | contemporary l |iving with nature | organic | non-traditional | pure form | timeless

Posts tagged “modern house

The Makeover…It’s Personal – The Master Bedroom with Walk-in Closet and Ensuite Bath

The demolition and construction started in our service kitchen that will house our future Master’s Bedroom.

Since the whole house will apparently be uncomfortable to live,  we decided to prioritize the bedroom as originally planned and suggested to the architect.  This will be the Phase 1.  The room will accommodate my whole family during the renovation period.

We wanted the same requirements as in our previous one, but we wanted it to have a high ceiling, bigger space with the open shelves walk-in closet and ensuite T&B as usual.  The architect suggested making a customized king size bed frame with headboard, including the side tables.

This room has been our common bedroom, our refuge from all dust and mess from outside and temporary storage.  It was definitely an unwelcoming idea for my wife, but does she have any choice?  Even if it was not yet ready for the installation of the air-conditioning unit, it was immediately installed.

Advertisements

2010 Grand Award winner in the 30th Annual Builder’s Choice Awards

This slideshow requires JavaScript.

Photo by Benjamin Benschneider Photography

West Seattle Residence

A modern house on view property with 3,800 SF of living space and a 925 SF detached garage.  Primary materials include concrete, steel, and glass.  A concrete wall up to twenty-four feet high organizes the site and the house: the garage, entry and service spaces are on the street side of the wall, while providing  privacy for the main living space which is a curtain wall-enclosed pavilion.  The wall is also the organizing element for the circulation including the stairs with cantilevered steel treads. Supported on steel frames and  triangular steel trusses, the roof  swoops over the concrete wall capping the pavilion.  Eight by sixteen foot sections of the curtain wall pivot for ventilation.  The stair has demountable guardrails which are normally in place but were removed for the photographs.

The master bedroom is in a loft space above the kitchen, while a family room, media room, children’s bedrooms and bathrooms occupy the basement level.  There is additional living space above the garage accessible via stir or future elevator.

(Lawrence Architecture)

Lawrence Architecture,. (n.d.). West seattle residence. Retrieved from http:lllawrencearchitecture.com/West%20Seattle%20Residence2.html