minimal | clean lines | lack of ornamentation | contrast | revealed structure | innovative | undisguised materials | functional | playful | open floor plan | contemporary l |iving with nature | organic | non-traditional | pure form | timeless

stone

This Swimming Pool Sits Comfortably In The Countryside Of Portugal

Mario Martins Atelier designed this swimming pool at a home in Portugal, where the design intention was described as “simple with a quiet presence, and where the natural vegetation, of almond and carob trees, typical of the Algarve countryside, predominates.”

Photography by Fernando Guerra FG + SG

“This Swimming Pool Sits Comfortably In The Countryside Of Portugal.” Accessed September 16, 2015. http://www.contemporist.com/2015/09/10/this-swimming-pool-sits-comfortably-in-the-countryside-of-portugal/.
Advertisements

The modern and adaptable Cabin GJ-9 in Norway

This slideshow requires JavaScript.

This is Cabin GJ-9, a modern adaptation of the standard design. It’s situated in Bjergøy, Norway and it was a project by Gudmundur Jonsson Arkitektkontor. The cabin was designed as a space able to adapt to multiple settings. It was designed with no particular site or environment in mind. It’s also a product for mass-production distribution. The main idea behind this project was to come up with a new concept and a general idea for a cabin that would be able to integrate in a variety of places.

It was designed as a cozy cabin that would most likely be places somewhere where there are beautiful views. The cabin features two volumes. They contain the bedrooms and the service area. There’s also a living and dining space in a glazed pavilion in between these volumes. This area has connections to nature in all directions. The cabin has a large roof that accentuates its design and also provides protection for the terrace during rainy days.

The roof also tends to give the impression of a much larger space that it actually is. The Cabin is small but very well planned. The different areas are nicely separated and yet the whole design is brought together by the terrace and the roof. Since the cabin was designed as a modern space for those who like to spend time close to nature and admiring the views, it has lots of glass walls. And since the roof is very simple and also large, it offers the possibility of creating a roof terrace as well.   (Ganea)

 

Ganea, Simona. “The modern and adaptable Cabin GJ-9 in Norway.” Homedit. N.p., 19 Mar 2012. Web. 20 Mar. 2012. <http://www.homedit.com/the-modern-and-adaptable-cabin-gj-9-in-norway/&gt;.

 


Atherton Residence / California

This slideshow requires JavaScript.

Located on the peninsula south of San Francisco, this house sits on an internal suburban flag lot. The previous 1950s house, removed due to structural problems, featured mature landscaping and a manmade pond that the clients wanted to preserve. They wanted their new house to be a private retreat that maximizes the drama of the pond and takes advantage of the privacy of the site. The design solution breaks the program into four buildings – main house, study, pool house and garage – that ring the edge of the site and focus inward on the pond, garden and pool. Large sliding glass doors open directly out to the pond and terrace. The roofs conceal photovoltaic and solar hot water panels. The house is heated with a radiant system in the stone floors, and despite the hot climate it is not air conditioned, but passively cooled with a combination of overhangs, shades, and operable windows. The house also features many green building materials, including high fly-ash concrete, formaldehyde-free casework and denim insulation. The new house creates a special place for the clients, making a main residence feel like a vacation retreat.   (Turnbull Griffin Haesloop Architects )

Turnbull Griffin Haesloop Architects , . (n.d.). Atherton residence california. Retrieved from http://www.tgharchitects.com/projects/houses/atherton/


478 St. Paul / Denver, Colorado

This slideshow requires JavaScript.

The Residence strives to set new standards in contemporary design in Cherry Creek.  Located at 5th and St. Paul streets, the home anchors the corner in this distinctive Denver neighborhood.  Drawing from the principles of mid-century modern architecture, the interior embraces the exterior and floods sunlight throughout the two-story space.  The elegance of form is enriched by the use of textural, natural materials.  Walls of Colorado rose sandstone, smooth sandstone veneer and polished concrete block interlock with stainless steel and glass to create a truly unique, yet comfortable urban living environment.  Patrick Beaton designed the Residence while the design principal/co-owner at Site 7  Solutions.   (Beaton DESIGN, LLC)

Beaton DESIGN, LLC, Initials. (n.d.). 478 st. paul. Retrieved from http://www.beatondesign.com/


MIXED USE TOWNHOUSE – Venice, Los Angeles (2008)

Abbot Kinney Boulevard is one of the main thoroughfares in the coastal neighborhood of Venice, a section of Los Angeles.  The street contains a unique blend of restaurants, small boutiques, and one-of-a-kind retail establishments, along with single-family houses, apartments, and live-work spaces for artists-in-residence.

This mixed-use project is situated in the middle of a stretch along the boulevard known for its many recent examples of architectural experimentation.  The ground floor houses parking and a single retail tenant; the two upper floors contain a single-family residence.  The public residential spaces are on the second floor surrounding a private courtyard.  The third floor contains bedrooms and a large exterior dining and entertainment deck.

The entire shell of the building is constructed of board-formed poured-in-place concrete.  Other exterior walls are glass or stucco – non-corrosive materials practical for their use near the ocean.  The roughly textured surfaces of the concrete – both inside and out – contrast sharply with the smooth and highly refined finish materials, which include tile, stone, stainless steel, stained woods, and smooth terrazzo floors.  (Gibbens)

Gibbens, D. (n.d.). Mixed Use Townhouse – Venice. Retrieved from http://www.dga-inc.com/


L’impression numérique sur carrelage

Digital printing on tiles that provide aesthetic and design an original decoration for a unique style.  (ONKYO)

This slideshow requires JavaScript.

Vous pouvez choisir une image qui conviendrait à votre goût…

 (You can choose an image that would fit your taste…)   

🙂 Merci à Google translate!   Quelle belle façon d’apprendre le français en s’amusant!

 

ONKYO, . (n.d.). Okhyo un nouveau concept de décoration design et original. Retrieved from http://www.okhyo.com/


Amalfi

Softly contoured sides descend gracefully to the floor uncluttered by waste pipe work and an extended backrest provides full head support; essential for those long luxurious soaks.

A naturally superior bath: It may sound obvious, but not all baths are created equally.  (Victoria + Albert Ltd)

 

Victoria + Albert Ltd, . (n.d.). Amalfi. Retrieved from http://www.vandabaths.com/uk/bath.php?b=amalfi