minimal | clean lines | lack of ornamentation | contrast | revealed structure | innovative | undisguised materials | functional | playful | open floor plan | contemporary l |iving with nature | organic | non-traditional | pure form | timeless

glass floor

This Floor Is Made Of Broken Shards Of Glass

Gisele Taranto Architecture has partnered with LZ Studio to create a laboratory of ideas – LAB LZ by GT. This partnership has resulted in a space that has been designed specifically for Casa Cor Rio.

Currently on show until October 4th at Villa Aymoré, Casa Cor Rio invites architects and designers to design their spaces, like a fashion show, using a lot of creativity and seeking to present to the public the biggest releases of materials, technologies and design concepts.

This year, LAB LZ by GT, have designed a space with a suspended glass floor, featuring mirror shards located in the empty space between the existing subfloor and finished floor.

The designers used the mirrors to highlight the concept of depth and reflection that they were aiming to achieve with this interior.

Collaborators: Maneco Quinderé (Lighting), Vanda Klabin (curating art) and Landscape (landscaping)
“This Floor Is Made Of Broken Shards Of Glass.” CONTEMPORIST. 17 Sept. 2015. Web. 21 Sept. 2015. <http://www.contemporist.com/2015/09/18/this-floor-is-made-of-broken-shards-of-glass/&gt;.
Advertisements

architects of invention: prosecutor’s office, tbilisi

all images courtesy of architects of invention

 

london-based practice architects of invention has recently completed the ‘prosecutor’s office’, the firm’s first project constructed in tbilisi, georgia. delicate, transparent volumes are suspended within a stark black frame, creating an exterior of floating elements.  the combination of envelope components represents a metaphor of the internal functions, visually dominated by the typically uncompromising nature of the legal system in contrast with the endless reflections of the mirrored elements contained by it, representing the versatility of the process. approximately 70 percent of the profile is setback from the solid sides generating chasms between the outer and inner massing. a ground level passageway has been formed by carving a void beneath the stacked boxes.

a security checkpoint and lobby welcome visitors at the entrnace level while the top storey is dedicated to the judicial offices.  the staggered floor plates generate balconies and terraces accessible from the interior while a sky garden may be used for conferences and celebrations. positioned adjacent to the court building, the workplace facilitates 60 staff members and adequate parking for commuting employees.   (db)

 

db, lauren. “architects of invention: prosecutor’s office, tbilisi .” designboom. N.p., 04 Apr 2012. Web. 7 Apr. 2012. <http://www.designboom.com/weblog/cat/9/view/20191/architects-of-invention-prosecutors-office-tbilisi.html&gt;.

 

 

 

 


warehouse, amsterdam

This slideshow requires JavaScript.

This ground-floor warehouse home between Bloemgracht and Bloemstraat was dark, with an impractical layout. The owner also wanted an extra bedroom. With the windows being located at a height of three metres, a smart solution was required to create extra space while also retaining the existing daylight. By sinking the floor by 30 centimetres, enough height was created for a ‘floating’ glass bedroom, allowing daylight to filter through to the living room. Beneath this suspended cube, enough room remained for a spacious open kitchen. VASD custom-designed most of the furniture for this project. High-quality materials such as Murano glass, Belgian bluestone, and American maple offset the bare plaster.   (VASD interieur & architectuur)

VASD interieur & architectuur, . (n.d.). warehouse, amsterdam. Retrieved from http://www.vasd.nl/en/projecten_woningen/#

Get Inspired : 10 Beautiful Corridors

Designed by Aamer Architects

Enjoy and get inspired by this amazing gallery of modern corridors. The fact that the corridor is a smaller space provides a variety of opportunities that are different from large spaces. Get bold and have fun!  

(Fathi-Poor, 2011)