minimal | clean lines | lack of ornamentation | contrast | revealed structure | innovative | undisguised materials | functional | playful | open floor plan | contemporary l |iving with nature | organic | non-traditional | pure form | timeless

Hariri Pontarini Architects

Ravine Residence / Toronto, Ontario, Canada

This slideshow requires JavaScript.


Spring 2006
11,600 sf
Siamak Hariri, Partner-in-Charge

This residence employs two volumes with carefully choreographed openings that address the public street while maintaining the importance of domestic intimacy and privacy. The back of the house takes advantage of its ravine setting with a design of transparency that maximizes the natural light and provides natural landscape vistas. Employing a vocabulary of enduring materials of French limestone, roughcast stucco, and teak windows, the house underscores the client’s desire to create a generational home.

2010 Tucker Design Award, Building Stone Institute Award of Excellence

(Hariri Pontarini Architects)
 
Hariri Pontarini Architects, . (n.d.). Ravine residence. Retrieved from http://www.hariripontarini.com/projects/private/ravine-residence