minimal | clean lines | lack of ornamentation | contrast | revealed structure | innovative | undisguised materials | functional | playful | open floor plan | contemporary l |iving with nature | organic | non-traditional | pure form | timeless

lacroze miguens prati: la compartida, house in tajamares

This slideshow requires JavaScript.

  image © gustavo sosa

buenos aires-based practice lacroze miguens prati have completed ‘la compartida’ a residence positioned within a field in tajamares de la pedrera, rocha, uruguay. a minimal rectilinear volume stretches along a northeast to southwest axis. a low-profile roof spans the continuous interior, with a stepped profile to introduce natural daylight through a clerestory band. glass walls enclose a central living space, offering views to the meadow in either direction. the quaint size of the common areas is expanded by visual transparency to the rolling landscape.
the interior opens to a veranda which borders each side of the building, one containing a swimming pool which parallels the facade. the end wing contains the master bedroom while the opposing half of the home is subdivided to create two intimate spaces, large enough for individual sleeping quarters.   (db)

 

db, lauren. “lacroze miguens prati: la compartida, house in tajamares.” designboom. N.p., 04 Apr 2012. Web. 6 Apr. 2012. <http://www.designboom.com/weblog/cat/9/view/20315/lacroze-miguens-prati-la-compartida-house-in-tajamares.html&gt;.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s