minimal | clean lines | lack of ornamentation | contrast | revealed structure | innovative | undisguised materials | functional | playful | open floor plan | contemporary l |iving with nature | organic | non-traditional | pure form | timeless

Ravine Residence / Toronto, Ontario, Canada

This slideshow requires JavaScript.


Spring 2006
11,600 sf
Siamak Hariri, Partner-in-Charge

This residence employs two volumes with carefully choreographed openings that address the public street while maintaining the importance of domestic intimacy and privacy. The back of the house takes advantage of its ravine setting with a design of transparency that maximizes the natural light and provides natural landscape vistas. Employing a vocabulary of enduring materials of French limestone, roughcast stucco, and teak windows, the house underscores the client’s desire to create a generational home.

2010 Tucker Design Award, Building Stone Institute Award of Excellence

(Hariri Pontarini Architects)
 
Hariri Pontarini Architects, . (n.d.). Ravine residence. Retrieved from http://www.hariripontarini.com/projects/private/ravine-residence
Advertisements

One response

  1. Haymans7980

    keep doing your great job and always gain my support. thank you for sharing.

    15 March 2011 at 1:20 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s