minimal | clean lines | lack of ornamentation | contrast | revealed structure | innovative | undisguised materials | functional | playful | open floor plan | contemporary l |iving with nature | organic | non-traditional | pure form | timeless

warehouse, amsterdam

This slideshow requires JavaScript.

This ground-floor warehouse home between Bloemgracht and Bloemstraat was dark, with an impractical layout. The owner also wanted an extra bedroom. With the windows being located at a height of three metres, a smart solution was required to create extra space while also retaining the existing daylight. By sinking the floor by 30 centimetres, enough height was created for a ‘floating’ glass bedroom, allowing daylight to filter through to the living room. Beneath this suspended cube, enough room remained for a spacious open kitchen. VASD custom-designed most of the furniture for this project. High-quality materials such as Murano glass, Belgian bluestone, and American maple offset the bare plaster.   (VASD interieur & architectuur)

VASD interieur & architectuur, . (n.d.). warehouse, amsterdam. Retrieved from http://www.vasd.nl/en/projecten_woningen/#
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s